0 Comments

Pozdrav, kao osoba koja se trenutno zanima za islam, saznao sam nekoliko šokantnih činjenica vezanih za vašu religiju pa vas molim da ih pojasnite. Naime, kako objašnjavate svojim sljedbenicima da je moralno u redu oženiti se sa šestogodišnjakinjom, a imati sexualni odnos s njom kad je imala devet godina (kao što je Muhamed s Aišom). Ako muslimani trebaju sljediti Muhamedov primjer, to znači da kada bi ovo sutra postala islamska država muslimani od 60 godina bi ženili šestogodišnju djecu?
Razlike između Isusa i Muhameda su ogromne, kao što znate. Jedna od razlika je i u učenju ta što o učenju o onom svijetu, Krist govori o kraljevstvu nebeskom, koje je duhovne naravi, te time od Mojsijevog zakona pravi metaforu. Dakle, tamo vlada mir, ljubav i sloga ujedinjeni u Duhu svetom.

Kod Muhameda s druge strane, raj se opisuje kao mjesto ispijanja vina, uživanja oka, uha i spolnog organa, čak npr. Kuran 78:31-34 otvoreno kaže da će rajske djevice imati velike ili nabrekle grudi, dojke. Ovom se prilikom neću osvrtati na hadise, koji otvoreno govore o sexu s tim djevojkama velikih grudi i zavodljivih očiju, orgazmima koji će trajati kroz cijelu vječnost itd.
Očito je da u skladu s Muhamedovom praksom, za razliku od Kristove, sex ima centralnu ulogu i ovdje i u raju, pa je Muhamed dozvolio, osim sexa sa djecom, sex sa robinjama, koje kad se zarobe u tuđoj zemlji gube sva prava ljudskog bića, pa se u povijesti islama može naći dosta dokaza brutalnog iživljavanja nad robinjama nemuslimankama.

I molim Vas, kako to da Muhamed svim drugim ograničava broj žena na 4 (s tim da ako zarobe koju robinju s njom mogu radit šta hoće, pa ih mogu imat više), a sam je imao, ispravite me, 11 ili 13 žena. Zar zakon ne vrijedi za svakoga jednako? Ako se u Kuranu kaže da je Muhamed uzor vjernika, onda treba biti i uzor u tome?
Hvala Vam lijepo na vašim odgovorima.

Sve najljepše Vam želim, neka Vas Gospodin čuva.

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021