Esselamu alejkum!

Sunija sam, i već dugo čitam tekstove s Vaše stranice, kao i odgovore koje Vi na njoj postavljate… Zapazih nekoliko, po meni, čudnih rečeničkih sklopova. Naime, velite ovako: “Nakon ovog kratkog uvoda predočite sebi da u jednom mjestu Poslanikovi potomci, kao što su Hazreti Husejn i Hazreti Zejneb i približno 82 osobe što žena, što djece, te 72 osobe što starih što mladih bivaju okruženi velikom vojskom. Vojska ih sprječava da dođu do vode za piće. Sve su muskarce pobili, odsjekavši im glave s tijela. Po obezglavljenom tijelu Hazreti Husejna natjeravali su svoje konje. Popalili su šatore, sve žene i djevojke su okovali u lance, odsječene glave su nabili na koplja i tako su okovane žene pred kojima su nosili odsječene glave, tjerali da idu iz mjesta u mjesto, okupljajući narod da sve to gledaju. Optužili su okovane žene i njihove muskarce da su istupili protiv vjere. Veći dio ljudi ih nisu poznavali. Zato su na njih bacali kamenje. Poskakujući i igrajući pred tim ožalošćenim ženama od radosti.”

Ove rečenice, meni kao čovjeku koji se bavi izučavanjem islama izgledaju kao “rekla-kazala”pa Vas molim da mi predočite neke dokaze za ove gore navedene Vaše riječi.

Nadalje, zapažam da u svojim odgovorima na pitanja citirate riječi poznatih sunijskih učenjaka. Je li pokušavate prevariti nas Bošnjake, i prekvalifikovati nas u šije tako što ćete uzimati ono što vam se sviđa iz naših knjiga, a odbacivati ono što vam se ne sviđa?

Koliko je meni poznato, priznata šitska djela, kao sto su Kafi, Biharu-l-envar i ostala, govore o tome kako su sunnije kafiri – nevjernici, pa vas zato pitam jeste li Vi to došli nama u Bosnu da nas izvedete iz “nevjerstva” u kojem se nalazimo, ili Vi pak ne priznajete ono što govore Kulejni, Tusi i ostali šitski učenjaci? Volio bih da dobijem odgovore na ova pitanja, bilo da ih objavite na Vašoj stranici ili pak da mi ih proslijedite na mail. Esselamu alejkum!

U slučaju da mi ne odgovorite na pitanja i ne razbistrite mi svoju ideologiju, onda ću biti prisiljen da vas shvatim kao ljude koji su došli sa zlim namjerama u moju domovinu… Unaprijed vam se srdačno zahvaljujem za odgovore koje ću već od danas željno iščekivati… Selam alejkum!

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021