Prvi ramazanski festival knjige

Prvi ramazanski festival knjige održavao se u posljednjih deset dana mubarek mjeseca Ramazana, od 9. 8. do 18. 8. 2012. godine, na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI centra. Organizator festivala je bila izdavačka kuca Connectum. Izlagači su pohvalili dobro organiziran Festival, koji je, osim prodaje knjiga, ponudio i koncerte duhovne muzike, izložbene tematske postavke slika, fotografija i levhi, druženje uz kahvu, dijeljenje somuna, halvi, hurmi i turskog čaja. Na Festivalu su bili najbrojniji sarajevski izdavači, ali su svoja izdanja predstavili i izdavači iz Zenice, Istočnog Sarajeva i Tuzle.

Organizirana je i humanitarna akcija “Kupi knjigu – jednu sebi, jednu Zvorniku” za biblioteku u Zvorniku,koja je pokazala dobre rezultate, jer je svaki izdavač poklonio po nekoliko knjiga u vrijednosti od najmanje 200 KM. Fondacija je također učestvovala u donaciji. Mnogo posjetilaca je kupilo naša izdanja i doniralo za biblioteku u Zvorniku.

Zabilježen je dosad najbolji rezultat u prodaji naših knjiga, a najprodavaniji naslovi su bili: Učenje o duši, Predavanja mladim, Islam i Poslanik u očima Drugih, Muhammed, Poslanik milosti, Tumačenje sure Ja-Sin, Tajne s Miradža te Odgovori na pitanja 1 i 2.

Pitanja i odgovori