eselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu
U Muslimovoj zbirci hadisa sam nasao hadis koji govori o nerazilazenju Kur´ana i ehli-bejta do sudnjeg dana (ostavio sam vam dvoje, ako ih se budete drzali, nikada necete zalutati: Allahovu knjigu i moj ehli-bejt…) ja ne znam da li postoji jedan hadiski strucnjak koji je kazao da hadis nije sahih.
dakle, radi se o autenticnoj predaji.Helem, mene zanima da li se to nerazilazenje odnosi na Aliju, r.a., Fatimu, r.a. te Hasana i Husejna, r.a.(ono sto su oni govorili i radili biti ce u skladu sa Kur´anom do sudnjeg dana), ili se odnosi na sve njihove potomke do sudnjeg dana? I drugo, postoji li na svijetu barem jedan imam za kojeg se pouzdano zna da je od ehli-bejta? Ja sam danima istrazivao i nisam nasao nista konkretno, osim da hodze iz islamskih zemalja koje nose crne turbane vode porijeklo od Huseina, r.a., a da hodze sa zelenim turbanima vode porijeklo od Hasana, r.a.
osim njih, to se govori i za marokanskog kralja. Molim za pomoc jer se radi, barem po meni, o najvaznijem pitanju naseg vremena.
Jer, ako postoji taj imam, slijedeci njega, put za Dzenet je garantovan, kao i nestanak fitne koja razara umet (Palestina, Sirija, Jemen…)

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021