Esselamu alejkum, Naime imam mrznju prema ocu i zbog njega osjećam odbojnost prema cijelom muškom rodu.
Vara moju majku vec 15god sa bruku žena,trenutno ima neku novu ljubavnicu ,svaki dan sa njim telefonira,ašikuje ide kod nje na par dana i to ne krije,iskreno ponaša se ko tinejdžer koji misli samo “donjom glavom “oprostite na izrazu. Majku mi je tukao godinama,zbog njega se pokusala ubiti par puta,onda mi je upropastio cijelo djetinjstvo bilo je prokletstvo sve zbog njega,,nikad nisam imala djetinjstvo,dok je majka bila u bolnci meni ostavio kuću i sve poslove da bi ISO ljubavnicama, a ja imala samo 9godina,swaku vece sam gledala kako davi majku udara,,izbaca je iz kuce i vara sa svakakvim ženama, vrijedja je svakakvim riječima i jedno vrijeme je mene uspio nagovoriti da zamrzim rođenu majku i kao dijete da Allah oprosti mrzila sam je jer je Reko da je ona glupa,nepismena i da je pogan ,što nije istina u to sam se sad uvjerila sa svojih 24godine.
Moja majka se zbog njega otkrila bila je pokrivena,jer sve njegove ljubavnice nisu nosile maramu i zbog njega je ona skinula, ne bili prestao varati ,shvatam da je ona tu napravila veliki gresku staviti nekog ispred Allaha. Izvinite ali otac mi je gori od Iblisa, tek sad sve shvatam kakva je pokvarena osoba.
Ja se sa njim stalno svadjam i rekla sam mu ako on još jednom digne ruku na majku i krene je vrijedjati ,ja ću na njega dignut ruku makar me izbacio iz kuće . Mrzim ga,gadi mi se,toliko odbojnost osjećam prema njemu ne mogu to opisati iz mene izlazi samo mrznja.
Pošto sam odrasla uz takvog oca, karakter mi je drzak,bijesan,strog, ljutita sam,oštra,
Pokrivena sam,u vjeri, gledam se drzat strogo šerijata,ne znam kako da ispravim ovaj karakter, nije loš kao njegov jer ja nikad ne lažem niti omaložavam ljude niti mislim da sam pokupila pamett cijelog svijeta za razliku od oca, nego imam agresivnosti i bijesa u sebi. Čitam Kur an svako jutro,sure slušam,islamska predavanja,nafile,nekad noćni,klonim se bluda,ne prakticiram haram veze,ne slusam muziku i sve ostalo sto serijat zabranjuje,ono sve da mi srce omekša na neki način, a opet duša mi puna agresije,mrznje ,bijesa,dodje mi oca zadaviti da Allah oprosti i prema njemu se katastrofa ponašam. Nadam se da cu dobit odgovor Allah vam dao svako dobro.
Izvinite na dugom tekstu Imate li savjet kako da to ispravim ponasanje ,sta da radim i uopćeno ja ne znam kako ću se ikada u životu udati ako osjecam gađenje prema muškarcima zbog takvog oca.

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021