4. Međunarodni tuzlanski sajam knjiga

Fondacija „Mulla Sadra“ je po treći put učestvovala na međunarodnom sajmu knjige u Tuzli u organizaciji Merkator BH i izdavačko-knjižarska društva “University press“ Sarajevo i“FormaNuova“ d.d. Tuzla. Sajam je trajao šest dana, od 22.5. do 27.5.2013.

Radilo se o međunarodonom sajmu sa značajnim brojem izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona. Sajam je održan u samom centru grada na parkingu trgovačkog centra Mercator.

Kao i do sada najprodavaniji naslovi su bili: Predavanja mladima, Učenje o duši, Islam i poslanik u očima drugih, Odgovori na pitanja 1 i 2.

Izlagači su zadovoljni organizacijom, promocijom i prodajom, a mi brojem izlagača, a posebno nas raduje povećan broj kolektivnih posjeta što je veliki dobitak u odnosu na prošle godine – izjavio je direktor firme “FormaNuova“ Tuzla Zlatko Alidžanović. Ocijenio je da se Tuzlanski sajam dobro pozicionirao u odnosu na druge sajmove knjige u regionu. Alidžanović pojašnjava da je na Tuzlanskom sajmu knjige ulaz bio slobodan, te je teško napraviti tačnu procjenu o broju posjetitelja. Ono što se sa sigurnošću može reći jeste da je u odnosu na prošlu godinu zabilježena znatno veća posjeta.

Organizatori su novi sajam zakazali u maju 2014. godine.

Pitanja i odgovori