4.Međunarodni tuzlanski sajam knjiga

Fondacija „Mulla Sadra“ je po treći put učestvovala na međunarodnom sajmu knjige u Tuzli u organizaciji Merkator BH i izdavačko-knjižarska društva “University press“ Sarajevo i“FormaNuova“ d.d. Tuzla. Sajam je trajao šest dana, od 22.5. do 27.5.2013. Od predstavnika Fondacije na sajmu je učestvovao gospodin Esad Škrijelj, koji je bio zadužen za prodaju i promociju knjiga.

Radilo se o međunarodonom sajmu sa značajnim brojem izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona. Sajam je održan u samom centru grada na parkingu trgovačkog centra Mercator.

Kao i do sada najprodavaniji naslovi su bili: Predavanja mladima, Učenje o duši, Islam i poslanik u očima drugih, Odgovori na pitanja 1 i 2.

Prema riječima gospodina Esada Škrijelja sajam je protekao bez ikakvih problema. Od pozitivnih stvari gospodin Škrijelj je istakao da je postojalo interesovanje publike za izdanja naše Fondacije. Izlagači su zadovoljni organizacijom, promocijom i prodajom, a mi brojem izlagača, a posebno nas raduje povećan broj kolektivnih posjeta što je veliki dobitak u odnosu na prošle godine – izjavio je direktor firme “FormaNuova“ Tuzla Zlatko Alidžanović. Ocijenio je da se Tuzlanski sajam dobro pozicionirao u odnosu na druge sajmove knjige u regionu. Alidžanović pojašnjava da je na Tuzlanskom sajmu knjige ulaz bio slobodan, te je teško napraviti tačnu procjenu o broju posjetitelja. Ono što se sa sigurnošću može reći jeste da je u odnosu na prošlu godinu zabilježena znatno veća posjeta.

Organizatori su novi sajam zakazali u maju 2014. godine.

Pitanja i odgovori