32. Međunarodni sajam knjiga u Sarajevu

Izdavaštvo “Mulla Sadra” sudjelovalo je na ovogodišnjem 32. Međunarodnom sajmu knjige, koji je održan u Centru “Skenderija” u Sarajevu od 6. do 11. oktobra 2021. godine.

Ovogodišnji sajam, na kojem je učestvovalo više od stotinu izdavača, održan je pod motom KLJUČ MUDROSTI I ZDRAVLJA.

Sarajevski sajam knjiga značajan je kulturni događaj u Bosni i Hercegovini, koji, uprkos izazovima vremena, ostaje u fokusu znalaca i široke publike. Tokom proteklih godina potvrđen je kao istinski kulturni praznik.

Izdavaštvo “Mulla Sadra” održalo je četiri promocije knjiga u okviru ovog sajma. U subotu, 9. oktobra s početkom u 11 sati, dr. Ghobad Soleimani promovirao je knjigu pod naslovom Nasirova Etika autora Nassiruddina Tusija. Naglašavajući veličinu samog autora, upoznao nas je s poglavljima knjige, zaključivši da čovjek, tek kad odgoji sebe, može odgajati porodicu a potom i društvo.

Istoga dana u 14 sati prof. Akbar Eydi promovirao je knjigu pod naslovom O pismu lidera islamske revolucije ajatollaha Hameneija mladima na Zapadu autora Alija Hameneija. Ovo djelo obraća se svim ljudima općenito, bez obzira koju vjersku ili misaonu školu slijede ili prhvaćaju, rekao nam je prof. Eydi tokom svog izlaganja.

U nedjelju, 10. oktobra s početkom u 10 sati promociju je održao prof. Refik Razić i predstavio nam knjigu pod nazivom Upoznavanje s gnostičkim pokretima  autora Mohammada Taqīja Fe'ālīja.

Posljednja promocija u ovom nizu bila je promocija knjige Historija i društvo sa stanovišta Kur'ana autora Misbaha Yazdija, a promotor je bio dr. Sabahudin Šarić.

Kao i svake godine, organizatori sajma nagrađuju najbolje izlagače u raznim kategorijama, pa tako s ponosom možemo kazati da je Izdavaštvo “Mulla Sadra” ove godine dobilo nagradu u kategoriji Nagrada za nauku – prirodne i društvene nauke – za djelo DRUŠTVO I HISTORIJA SA STANOVIŠTA KUR´ANA autora Misbaha Yazdija.

Pitanja i odgovori