Promocija knjige “Metodologija”

U srijedu, 10. marta. 2021. godine, u organizaciji Fondacije “Mulla Sadra” u BiH upriličena je promocija knjige Metodologija autora Ebrahima Fathollahija, uz online streaming na facebook-stranici Fondacije.

Knjigu su promovirali redaktor mr. Ermin Klepo, prevodilac prof. Nihad Muftić i i prof. dr. Akbar Eydi.

Prvi promotor gospodin Ermin Klepo predstavio je autora i njegov naučni rad i vrlo detaljno opisao sadržaj knjige ističući da je knjiga svojevrstan uvod u metodologiju različitih naučnih oblasti i da je namijenjena prvenstveno studentima teologije jer je koncipirana kao udžbenik, ali može biti korisna svima koji se žele upoznati s metodologijom istraživanja.

Profesor Nihad Muftić, u svojstvu drugog promotora, proveo nas je kroz poglavlja knjige i historijat nauke naglašavajući da se radi o vrlo vrijednom djelu kao smjernici za unapređenje nastavničke profesije. Na kraju je zaključio da život i djelovanje čovjeka moraju biti utemeljeni na znanju i da treba slijediti utvrđena pravila želi li se stići do željenog cilja.

Na samom kraju svoj uvid u knjigu dao je prof. dr. Akbar Eydi, koji se fokusirao na poglavlje u kojem autor govori o izvorima spoznaje s naglaskom na Objavu, koja je zapravo gost razuma, a razum njezin domaćin, i oni nikada nisu sukobljeni. Profesor Eydi također je rekao da se sadržaj ove knjige može sažeti u kur’anski ajet “Zato obraduj Robove moje koji govor slušaju i slijede ono najljepše u njemu” ističući da postoji čvrsta veza između Objave i nauke.

Moderator pormocije bila je mr. Amina Čorak.

Pitanja i odgovori