Musalla 2017, Sanski Most

Fondacija “Mulla Sadra” u Bosni i Hercegovini i ove godine je sudjelovala na vjersko-kulturnoj manifestaciji “Musalla”, koju organizira Medžlis Islamske zajednice Sanski Most.

Program Musalle trajao je pet dana i bio je vrlo raznovrstan, a Fondacija “Mulla Sadra” pobrinula se da obogati vjerski dio programa dovođenjem učača Kur'ana Hasana Sadeqija iz Irana, koji živi i radi u Njemačkoj. Ovaj izvanredni učač učestvovao je na programu “Večer Kur'ana” 6. jula, kao i na završnom programu Musalle džumi namazu u Donjem Kamengradu 7. jula. Osim Sadeqija, Kur'an su učili i Alpdžan Čelik iz Turske i Nermin Bahtanović iz Bosne i Hercegovine.

Osim ova dva sadržaja, vrijedi izdvojiti i koncert ilahija i kasida, održan 5. jula, naučni skup “Muslimani i Evropa – ima li Evropa razloga da se plaši islama i muslimana?”, te tribinu „Vjerska tolerancija“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Pravoslavne i Katoličke crkve te Islamske zajednice.

Na svim sadržajima Musalle, koji su bili izuzetno dobro organizirani, prisustvovale su stotine ljudi iz Sanskog Mosta, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i iz dijaspore.

Pitanja i odgovori