Mladi, razum i osjećanja

Porast maloljetnicke delikvencije, kriza odgoja mladih, dezorijentiranost moderne pozitivisticke pedagogije i njena lutanja kroz bespuca savremenog nacina zivota cinjenice su koje priznaje svaki ozbiljan covjek i iskreni i upuceni strucnjak. U svom djelu Felsefi nam rasvjetljava dileme savremenog pristupa odgoju mladih, nudeci nam rjesenja za sva bitna pedagoska pitanja, rjesenja koja su potvdjena razumom, praksom, naucnim, pedagoskim i psiholoskim istrazivanjima, a iznad svega Kur'anom i sunnetom, kao nadvremenskim svjetionicima koji obasjavaju zivotne puteve covjeka, bez obzira gdje se nalazio i u kom vremenu zivio, vodeci ga sigurnim putem do njihove ovosvjetske i onosvjetske srece i uspjeha.

Pripovjedacki karakter knjige takodjer ce zadovoljiti siri krug citateljstva i uciniti im ovo djelo citkijim i prijemcivijim.

Kroz knjigu Felsefija vi, mladi, upoznajte sami sebe, a vi, odrasli, upoznajte svoje mlade. Upoznajte njihove zudnje, nagone i potrebe. Naucite kako da kontrolisete sebe i svoju dusu nepokolebljivom snagom vjere. Naucite da razumijevate vase mlade. Naucite kako da im pomognete da iz turbulentnog perioda puberteta izadju kao snazne, stabilne, sposobne i korisne osobe koje ce biti ukrasene najljepsim ukrasom, ukrasom vjere i ljudskosti.

Pitanja i odgovori