Selam alejkum, poštovani šejh Eydi. Čitam redovnu Vašu web-stranicu i molim Allaha da vam da zdravlje i život, jer uistinu vi mnogo pomažete ljudima.

Moj problem i pitanje je sljedeće:

Majka sam četvero djece, živim u braku 18 godina, moj suprug je nekoliko puta pogriješio što se tiče bračne veze. Pomoću Allaha, mog strpljenja i dobrog ponašanja moj muž se promijenio, bar što se tiče tih nemoralnih stvari, pokajao se i klanja pet vakat-namaza. Ja sam sretna što je tako.

Problem je u tome da smo mi imali neslagice i to je uticalo loše na našu djecu, posebno na starijeg sina… Problem je u tome što moj muž danas vrijeđa pred djecom, i najmanji problem pravi velikim, problem je što on neće da se zna šta i koliko zarađuje. Sigurna sam 100% da nema drugu ženu i drugu porodicu, ali mnogo je sebičan, neće da razgovara sa mnom i neda da ja učestvujem u porodičnim bilo dobrima ili problemima. Ja sam fakultetski obrazovana i imam dosta strpljenja, ali tu su i godine koje već utiču na moje zdravlje, posebno na živce koji su dosta stradali.

Možda je problem u tome što sam čitala u jednom Vašem odgovoru da žena treba zadovoljiti muža. Molim Vas, kako možeš zadovoljiti čovjeka koji te je prije 5 minuta vrijeđao i psovao, i poslije traži izvinjenje i seksualni odnos, kao da ništa nije bilo… Da je žena i nemoralna (prostitutka), pa sigurno treba malo nježnije ponašanje, možda i poklončić…

Zato, da li sam ja griješna što ne mogu na ovaj način zadovoljiti muža? Ali da bih se odužila njemu jer on ima više strasti (a ja tako mi Allaha svaki dan više mrzim), ja sam mu preporučila da se on oženi, samo da ja budem slobodna od njega. Ne mislim razvod braka, pošto sam nezavisna od njega jer imam profesiju, a najviše se molim Allahu za moj moral i vjeru u njega. I također, imam djecu koja su sa našim problemima ili su se mučili, ili su shvatili puno stvari koji Bog zna kako će da utiču u životu…

Da li je moguće da ima sihr, jer njegovo ponašanje je vrlo loše i traje kratko, poslije traži izvinjenje… Stvarno sam u lošoj situaciji. Molite Allaha za mene i za dosta mojih drugarica koje imaju isti problem i još gori…. Dajte mi savjet kako spasiti brak. Hvala puno.

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021