esselamu alejkum.
Imam jedno pitanje, mislim imam ih više ali ču iznjeti jednu stvar koja mi se mota po glavi. Nisam siguran da li ču taj osjecaj moci iznjeti kroz recenice ali cu pokusati da shvatite o cemu se radi.
Musliman sam, izucavao sam mnoge islamske misli, iscitavao islamska filozofska djela, slusao islamska predavanja i nista mi ne daje rjesenje na ovaj moj problem.
Ne osjecam zadovoljstvo ni u cemu, u nutrini duse tugujem, bar tako osjecam. Nekada se desi da nesto jako zelim, potrudim se da dobijem to i uspijem ali desava mi se da nemam ono zadovoljstvo koje sam ocekivao. tako mi je sa skoro svim stvarima, ne mogu se nikako zadovoljiti, nema mi nikakvog smisla. Pojave mi se u glavi neke misli ili pitanja :”eto imas sad to sto si htio i sta sad? imam onaj osjecaj da ce sve proci i na taj nacin gubim svako zadovoljstvo koje normalan covjek ima. Ne znam kako da se izrazim. Sta god da uradim ne osjecam neko zadovoljstvo. Pogledam ljude kako sjede i smiju se i pricaju i zapitam se kako uspjevaju, da li samo foliraju sve to kao sto i ja. rijetko mi se desi da budem nasmijan ono iskreno, tamam kad se to desi odmah mi dodje osjecaj da je sve to bezvrijedno. isto tako je i sa muzikom, ne mogu slusati pjesme koje pjevaju o radosti nekoj, samo mogu da poslusam neke tihe pjesme, balade, ali ne ljubavne vec one sa tekstovima o zivotu ili slicno. ne kazem za sebe da sam pesimstican, nisam. ali taj neki osjecaj me u svakom trenutku pati, nikad nisam zadovoljan.
ne znam da li cu biti shvacen i dobiti rjesenje na ovo, ali ako nista bar sam podjelio sa vama ovo svoje nesto, ne znam ni kako da ga nazovem. hvala.

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021