Sellam alejkum,
halalite sto je dugo pitanje ali moram da objasnim da bi mi mogli odgovoriti..
Imam problema sa svojim muzem, mi smo se uzeli prije 6 mjeseci, s tim da smo prije braka zabavljali se 2godine, i dok smo bili u vezi moj sadasnji muz je meni se pokazivao drugacije i bio je prema meni drugaciji. Iako sam i tad puno se trudila,odricala se mnogo toga i cinila sve ono sto on zeli jer sam smatrala da ga kao buduceg muza trebam poslusati. Medjutim ja sam bila opsihirena i lijecila sam se i nismo znali da li to moji roditelji ili neko drugi radi da bi nas rastavio pa smo se odlucili iznenada da udjemo u brak.
I usli smo u brak u ime dragog Allaha, medjutim nakon 10-15 dana braka su poceli problemi izmedju nas, uvijek rasprave i svadje. Razlog toga je bilo to sto moj muz bi svakoga dana kad ustane otisao i po cijele dane bi bio s drustvom i dolazio bi kasno kuci, tako da sam ja bila sama kod kuce stalno, rijetko kad bi ja i on provodili vrijeme skupa.
A kad bi mu najljepse sto mogu rekla i objasnila da to nije lijepo, da je on ozenjen, i da treba da ima nekad vremena za mene i da se brine o meni jer tako islam nalaze, on bi skoro uvijek od toga napravio svadju ,vikajuci i prijeteci mi da ce me poslati roditeljima. I cesto su me sve te rijeci i psovke znale povrijediti da sam plakala i u pocetku nekad bi me smirio, ali sad u zadnje vrijeme mu smeta i kad zalpacem pa mi prijeti udarcima i da ce me vratiti nazad roditeljima. zivim i svako jutro ustajem a mrtva sam duhovno.I puno toga mu presutim i saburim i pretrpim da bi on to vidio i bio bolji prema meni ali on je sve gori, sad i kad ga pitam kud ce, nece da kaze, i kad mi obeca da cemo bar dio dana provesti skupa, on to obecanje ne ispuni.Sve ga zivcira i za sitnicu psuje,galami i prijeti.
Nekad prije kad smo se zabavljali bio je mumin , imao je namaz, nije psovao, a sad psuje puno,cak mu je bilo izletilo da je isao u kladionicu,i kad sam mu rekla da to nije uredu vise to nije nikad spomenuo u mojoj prisutnosti. On,koji je nekad volio druzenje Allahom i namaz, sad pred Allaha staje samo kad ima los dan, pa se Njemu vjerovatno izjada.
I neznam sta da radim,svaki dan neki problem, svaki dan kad naidje svadja on mi prijeti da ce me poslati mojima. Skoro je pricao prijateljem koji mu je dao na telefon da prica djevojkom nekom, ali moj muz je zbog mene, samo formalno pricao i prekinuo, i kad sam ga pitala zasto on prica s tom nekom djevojkom, on mi je poceo psovati i prijetio mi udarcima i rekao da nije spao na to da mi se pravda…
Allah dragi zna koliko sam nafila,iskrenih dova i suza posvetila u molbi Allaha da mi pomogne, ali nista. Ja sam jako smirena osoba i sve sto mi muz kaze ja to uradim kao naredjenje, ovaj serijatski brak praktikujem na najbolji moguci nacin onako kako Allah i islam nalaze, i stvarno mi je tesko shvatiti zasto mi je Allah dao ovo iskusenje a nedaje mi znakove niti snove u kojima cu znati sta da radim, kako dalje. A ovako vise neznam da cu moci, jer vidim da on nezeli da se promijeni prema meni,a ovakav kakav je prema meni nije ni u islamu prihvaceno.
Molim vas pomozite mi, savjetujte me Allah vas nagradio Dzennetom..
Moja sestra ,koja zna sve sto prolazim,mi je rekla da ce mi ona i familija dati podrsku u svemu i da se rastanem dok je nas brak tek na pocetku. A ja neznam da li je to uredu, kako god da sagledam stvari,da ostanem s njim ili da se rastanem, ja cu na kraju ispastati a to me najvise boli, jer sam samo htjela u ovom braku mir i srecu i da budem predana i ja i muz Allahu i islamu koliko god se moze,a on eto koliko vidim zivi drugaciji zivot. Da vas nezamaram dalje, molim vas da me savjetujete…
I nadam se da sam bar ukratko mogla objasniti sve i da cete mi odgovoriti,pitajte me ako treba jos sta da vam kazem da bi vas odgovor bio potpun. I halalite mi na ovakoj dugoj poruci i halalite sto vas zamaram sa svojim problemima, ali stvarno sam htjela cuti savjet od nekog ucenog, nadam se vasem brzom odgovoru, hvala vam unaprijed,da vas Allah dragi nagradi za svako slovo. Selam

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021