Procitala sam odgovor na pitanje mrsavost (37-1621) ali ga nisam dobro razumjela kako to sve pripremiti i dali je to suhi loj i pise loj od bubrega a nepise od cijeg,dali mozete pojasniti odgovor unaprijed veliko hvaloa davas ALLAH nagradi
1 Odgovor
U ime Boga, Milostivog, Samilosnog
Esselamu alejkum
Poštovana,
Shodno receptu koji je Imam Sadik, a.s., propisao, redoslijed spravljanja ovo lijeka je sljedeći:
• Uzeti četiri kamena, koja ne moraju biti velika, nastojte da su tolikih dimenzija da mogu stati u šaku.
• Ova četiri kamena treba staviti u oganj na kojem ćemo zapaliti vatru,
• Na toj vatri ćemo skuhati rižu s vodom i bez ikakvih ostalih dodataka,
• U tom periodu odvojite loj sa bubrega. Budući da nije naglašeno o kojem životinjskom bubregu se radi, možete uzeti bilo koji, uz napomenu da je bolji svjež i to od jarca, ovna, vola i sl.
• Kada se riža skuha, četiri kamena ispod vatre ćete uzeti i staviti u jednu posudu zajedno sa lojem. Odmah ćete je zatvoriti i tresti dok se loj ne otopi.
• Pošto se loj otopio, prelijte sa njim kuhanu rižu.
• Pri konzumiranju, jelo ne smije biti ni hladno ni vrelo.
Napomene;
• Danas manje-više posjedujemo šporete na drva, ili ih posjeduje barem neko od naših poznanika. Kamenje možete staviti u vatru, a rižu kuhati na tom istom šporetu, jer je vrlo bitno da riža bude kuhana na vatri, a ne na električnom šporetu, kao i kamenje koje mora biti ugrijano vatrom.
• Neprirodno je oočekivati poboljšanje i rezultate odmah i od jednog obroka. Moje lično mišljenje bi bilo da nastavite minimalno sedmicu dana, koja će vam pomoći da se vaš organizam aktivira i da počnete dobijati na težini, te ćete izaći iz stanja zvanog mršavost.
• U slučaju da budete željeli da vam preporučimo neki drugi način, stojimo vam na usluzi.
Nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti čuti lijepe vijesti od vas.
Savjetnik za holističku medicinu
Arman Berberac