Esselamu alejkum
Kao 18-godisnjak probao sam sve sto je se moglo probati od alkohola,cigareta i droge.alkohol i cigarete nisam toliko prakticirao ali sam zbog drustva to radio vec drogu sam koristio 3 vrste i onda nakon duzeg vremena sam poceo kontati da to nije sto ja trazim bio sam u tom drustvu radi druzenja onako posto nisam imao drugog drustva i to sam sve morao uzimati na zor sto bi se reklo. Kao sto sam rekao poceo sam kontati da te stvari nisu sto ja trazim u zivotu i nakon nekog vremena naletio sam na neki video klip na youtube uvezi islama i onda sam poceo kontati da je jedini spas u islamu i vjerovanje u dragog allaha. Onda sam poceo pomalo ostavljati te stvari”sejtanske” i sve vise sam citao o islamu. Nakon nekog vremena moj brat je isao efendiji na ucenje Rukje(imao je sihr). Tada sam vidio kako ljudi povracaju,golame na sav glas,padaju u nesvejst itd
Tada sam toliko ubijeđen bio samo da je dragi Allah bog i islam prava vjera. Onda sam poceo bas prakticirat islam i krenuo sam klanjati i krenuo kur'an citati bilo mi je nekako lakse u dusi i onda sam poceo kontati da je to to sto trazim nasao sam spas. Vec sada sam toliko opsjednut islamom i dragim Allahom da samo citam i gledam videe o islamu. Sada koliko se bojim dragog Allaha i njegove dzenemske vatre.
Nema vremena kada ne mislim o Allahu da je on svemoguci i sto kaze “budi ono bude”. Ucim svaki put kada se sjetim da sejtana od sebe otjeram.
Toliko ramisljam o vjeri da nemogu spavati nocu i koliko razmisljam o dragom Allahu. Razmisljam o tim svim iskustvu s losim stvarima da li me je Allah izveo na pravi put ili sam ja to sebi skontao da nije to to sto trazim i promjenio sam se i ako hocu nesto uraditi prvo pogledam da li je to po kur'anu zabranjeno ili ne. Poslije nekog vremena u meni nesto u meni govori ma daj kako to to su prazna vjerovanja a vidio sam toliko ociglednih dokaza da bog postoji odma proucim sve sto znam da sejtana od sebe otjeram ili je to samo to da sam sebi to umislio zato sto se sada toliko bojim Allaha i njegove moci i razmisljam da li sam negdje toliko gadno zgrijesio i duboko se u sebi kajem ponekad i zaplacem.
Hvala.

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021