1. “Iranski narod kroz čitavu svoju povijest nije nikada imao sukobe povezane sa vjerskim školama.” – vaš navod u jednom odgovoru. Pitanje: Šta je onda bilo na Kerbeli, zašto je poslanikov unuk ubijen, složit ćemo se iako tada nije bilo zvanično vjerskih škola, ali su šiiti zvanično istupili i rekli da se ne slažu.
2. Ako znamo da nam Kur'an naređuje da se ne samopovrijeđujemo te da čuvamo svoje zdravlje, kako pravdate dešavanja na Kerbeli za vrijeme godišnjice – mislim na udaranje lancima, posijecanje nožima i tako.
3. Zašto ne prihvatate hadise od većine ashaba – zapravo prihvatate samo određene, a znate da se u Kur'anu kaže da su oni najbolja generacija?
4. Na temelju čega smatrate da samo vi posjedujete kompletan Kur'an, dok kod sunita to nije stvar?
5. Zašto bi imami koji su u šiizmu nasljedni, bili bezgriješni kada su ljudi kao i mi?
6. Zar mislite da je tukija opravdana, a Poslanik a.s je pozivao tajno u islam dok mu Allah dž.š nije naredio da poziva javno. Zašto se vi onda krijete, ne želite otkriti pravu istinu, i iza čega se krijete?
7. Kada su tačno nastale šijje? A onda mi odgovorite kako je moguće da je Poslanik a.s koristio naziv šije u hadisima koje vi smatrate vjerodostojnim?
8. Pozivate se na to da propagirate jedinstvo muslimana, da ste protiv razdora muslimana bilo gdje i bilo kada. Međutim došli ste ovdje u Bosnu, pojavili se niotkud, i propagirate šiizam ljudima koji su još u čistom ehli sunnetu. Da li je to jedinstvo, da li je to sijanje razdora među ljudima.
Imao bih vas još štošta pitati a za sada toliko, završit ću samo sa pitanjem o Siriji. Vladajuća porodica koja pripada šiitskoj sekti alevije (da ne objašnjavam tok nastanka) čini smutnju, ubija svoj narod, a Ajjatullah ih podržava i poziva na pomoć. Dakle država Iran ih podržava. Kako to pravdate.
MOLIM VAS DA OBJAVITE SVA PITANJA I DA NE POKUŠAVATE “ZAMOTAVATI” U LIJEP BIJELI PAPIR OVO ŠTO SAM VAS PITAO, NEGO DA ODGOVORITE KAKVO JE STANOVIŠTE ŠIIZMA. DAKLE JOŠ JEDNOM VAS MOLIM DA NE POKUŠAVATE DA IZBJEGAVATE ODGOVOR, DA ODGOVORITE TAČNO, PRECIZNO I KONCIZNO, JER VEOMA DOBRO POZNAJEM ŠIITSKU IDEOLOGIJU – AKIDU.
Unaprijed hvala

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021