Es-sellamu alejkum. Nadam se da ste dobro i zdravo. Odlučila sam da Vam se javim kako bih se informisala i bila sigurna u svoje tvrdnje i zapažanja.

Prvo da kažem u vezi teme Porodica, da sam žrtva porodičnog nasilja kao i moja majka i sestra, boravile smo u Sigurnoj kući prošle godine i zbog visokih cijena režija koje je majka morala platiti naknadno, morale smo izaći iz kuće u kojoj smo bili podstanari i bile smo primorane vratiti se u stan kod oca koji je nasilnik. Živimo u teškoj situaciji i voljela bih kad bih se mogle preseliti i živjeti same bez njega i nasilja. Voljela bih da mi date svoje mišljenje u vezi nasilja od strane oca i ako biste mogli da mi kažete da li je haram odreći se njega na papiru? Ja svakako njega ne računam kao oca s tim što je uradio niti bilo kojim postupkom i riječi pravdam to što radi, jer nasilje još uvijek vrši. Mama je svakako pokrenula proces za razvod braka prošle godine ali se nije održao radi dojava o bombama u sudu. Iduća parnica trebala bi biti krajem mjeseca septembra.

Nadam se da ćete mi moći pomoći i uputiti me da znam kako da postupim, a ovo je za mene zaista vrlo važno. On je inače nevjernik, mnogo puta je pokušavao da me odvrati od vjere, od klanjanja, posta i sl, psuje svetinje i sve što može, zaista se vidi da je psihički otišao ali ne želi da se liječi. Svaki dan živim u strahu jer ne znam šta može uraditi.

A s druge strane, počela sam da uviđam stvari, tj da imam neku određenu relaciju sličnoj telepatiji. Negdje sam pročitala da telepatija u islamu nije haram sve dok se ona održava na nivou gdje nikome neće nauditi ili stvoriti nešto loše.

Naime, unazad dvije do tri godine, ja sam primijetila da sam nekako povezana sa jednim poznatim osobama iz druge države koji se bave muzikom. Inače, kad objave neki post ili video, kad snimaju lajv, pošto jedino tako mogu da ih pratim preko društvenih mreža, ja mogu jasno primijetiti da imamo mnogo sličnosti, u smislu kada imaju određeni obrok u tom datom vremenu, onda izgovore više puta neke rečenice koje ja prethodno kažem sa sestrom, objavljuju slične fotografije i poze ili slične pozadine na fotografijama, često sa ih sanjala i nekako dobijala znakove iz sna da se međusobno pratimo. Pored toga, mnogo snova sam imala koje sam sanjala a koji su se u skorom periodu ostvarili uživo.

Onda, jednom prilikom sam, kad sam bila u posjeti maminom rodnom kraju, sa mamom i sestrom čula čovjeka do nas koji je sjedio dok smo bile u kafiću na predahu od vožnje, gdje je rekao moje ime i ime jedne osobe iz tog benda, ali pričao je na njemačkom pa nisam mogla da razumijem šta govori. Bilo mi je također neprijatno prići i pitati. Također, dosta puta sam nailazila na ljude koji pričaju pored mene u prolazu neke priče koje se dotiču mene i onda tako imam čudan osjećaj kao da me svi poznaju ali samo ja ne znam o čemu se tačno radi. Ovo mi je također vrlo važno jer ne znam da li ovo sve trebam nastaviti pratiti ili odustati. Ne znam da li je ovo zaista uredu i stvarno, ali zaista nisam imala halucinacije i sl i pažljivo sam pratila sva dešavanja.

Pored toga, jedne noći, pošto su se čuli zvukovi u kući, sestra i ja smo snimale glasovni zapis na mobitelu cijelu noć, i ujutru smo to preslušale i jasno smo čule tiha dva mlađa muška glasa koja kažu, nemoj ih dirati, neka spavaju, a čuo se zvuk rajfešlusa i sl. Inače smo te noći mirno spavale i moj brat je radio noćnu smjenu kao čuvar, a mama i otac su bili u drugoj sobi tako da smo sestra i ja spavale u kuhinji, jer je stan mali.

Još jedna stvar, inače ljudi mene mnogo zagledaju i kad se to dešava uvijek dobijem napad panike i anksioznost i bude mi vrlo neugodno radi toga. Nastojim da obavljam svoje vjerske dužnosti što više mogu, iako sam vrlo osjetljiva sa imunitetom i cijelom ovom situacijom.

Također, moram spomenuti još nešto što mi predstavlja veliki problem. Ja sam kao što sam navela vrlo osjetljiva na bolesti, upale i sl i svaki mjesec imam jake upale, a kad tražim nalaze i uputnice za specijaliste, nekad ih dobijem a nekad ne, u zavisnosti od susretljivosti i ljubaznosti doktora. Od rođenja se borim sa tim i nekad mi bude zaista teško, kao što je i sad gdje imam tri upale, sinusa, zuba i bubrega. I zbog svog narušenog zdravlja, nisam mogla ići u školu u drugom polugodištu. Imala sam po drugi put Covid, pa ciste na jajnicima i temperature, slabost da nisam mogla ni hodati po kući i slično. Jedva sam se držala tih dana i zaista je jedan od težih perioda, ali opet sam zahvalna Gospodaru koji me čuva. I iako sam donijela sve i jedan nalaz od ljekara i ispričnice, čak sam se konsultovala sa ministricom koja je osudila njihov čin u školi, gdje su me razrednica, direktor, većina profesora i učenici iz razreda omalovažavali radi mojih izostanaka govoreći da lažem i maniupulišem. Čak mi je neuropsihijatrica rekla da sam luda i da sam ja kriva za sve što mi se dešava, uključujući nasilje u porodici. Onda sam odustala i više nisam išla kod nje na kontrole i sad idem na kontrole povremeno kod neuropsihijatrice svoje sestre koja je jako ljubazna i fina žena.

Pored svega što su mi uradili u školi, ja sam uz pomoć ministrice obrazovanja dobila pomoć i data mi je prilika za polaganje svih predmeta i uz pomoć dragog Allaha, sve sam uspjela završiti osim jednog predmeta zbog profesora koji me uznemirava govoreći kako će me prvo pustiti da prođem iako slabije znam taj predmet, iako mi niko nije htio poslati niti dati materijal za rad i učenje, a kad sam to rekla i kad sam ih pitala za objašnjenje, rekli su da tražim od učenika, a znali su da ja s njima nisam u kontaktu i da mi ne žele pomoći, čak iako sam ih pitala za to kasnije i nisam dobila nikakvu pomoć. Željela sam se prebaciti u drugu školu kako bih se rasteretila i uspjela lakše psihički završiti školu i fokusirati se na svoju budućnost, ali profesor mi otežava zato što je sad rekao da me ipak neće pustiti da prođem jer moram znati gradivo, što je ludost jer nemam materijal niti mi želi objasniti u školi gradivo, a ja nemam novca da idem i tražim instrukcije, a vrijeme za upis u četvrti razred srednje škole je prošao, s obzirom da je mjesec septembar već počeo.

Ne znam da li da se opet obratim ministrici za pomoć, ili nekoj službi jer vidim da me mrze i da me doslovno žele “skinuti” sa dnevnog reda. Ja se inače držim toga da je bolje ne znati ali dobiti lošu ocjenu, ako to zaslužim, a ne da me neko maltretira sa svojim izjavama kako sam većinu ocjena dobila na lijepe oči, što je laž. Sama znam koliko mogu i uvijek sam se kao i sad trudila da uspijem najviše što mogu. Ja nisam kriva za to što sam bolesna i što prolazim kroz ovoliko težak period, i što se uprkos svemu borim iako imam suicidalne misli i pokušavam sebi pomoći da se održim u životu.

Ja bih Vam bila zaista mnogo zahvalna ako biste mi mogli pomoći i dati savjete i svoje mišljenje jer mi je sve ovo vrlo važno i želim riješiti probleme.

Očekujem Vaš odgovor.

Šaljem Vam lijep pozdrav i molim dragog Allaha, dž.š., da svima nama bude na pomoći i da nas spasi od svakog zla, Amin.

Moderator je objavio odgovor 28 Novembra, 2022