0 Comments

U ime Allaha!
Esselamu alejkum, poštovani profesore.
Odmah na početku da Vam čestitam i poželim uspješan rad sa novom stranicom. Znam svaki početak je težak, ali korak po korak vi ćete biti bliže željenom cilju i uspjehu, inšallah. Nažalost, današnje društvo koje nas okružuje ne raspolaže sa dovoljnim znanjem o svojoj vjeri, iako nam je Uzvišeni Allah podario i pripremio sva sredstva informisanja. Jedno pitanje koji mnogi postavljaju, ali ga također mnogi i ne znaju na najbolji i najjednostavniji način pojasniti jeste pitanje hidžaba. Ono što mene interesuje jesu sljedeća pitanja:
1. Šta je filozofija hidžaba?
2. Zar nije dovoljno da se ženska osoba samo u namazu prekrije?
3. Zašto se ženska osoba može otkriti samo pred nekim određenim osobama ili kako se terminološki nazivaju – mahramima, šta je filozofija tog otkrivanja?
Dragi profesore, znam da svako pitanje oduzima Vaše cijenjeno vrijeme koje koristite u izučavanju, a koje kasnije prenosite našoj omladini, kroz Vaše divne i sveobuhvatne programe centra znanja Fondacije „Mulla Sadra“ u Sarajevu. Unaprijed Vam se zahvaljujem za odvojeno vrijeme i odgovor. Allah vas sačuvao i podario Vam svaki hajr i uspjeh u radu. Amin!

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021