Citat iz jednog odgovora: „Stoga, kreacija, bol, bolesti i patnje je stavila u sebe kako bi čovjeka obavijestila da u slučaju slijeđenja osjećaja općenito društveni sistem ljudi će patiti, a kao rezultat će imati i njihovo uništenje. Znači, vjera i islam slijede propise razuma, a ne osjećaje.” Završen citat.

Poštovani, da li Vi znate šta je to emotvina inteligencija? Znate li koliko je emocija (emotion=osnovni pokretač) važna u “preživljavanju” na ovome svijetu? Gdje to stoji i u kojim djelima i ko to smije tvrditi da vjera i islam slijede isključivo propise razuma? To bi bila neka rimska verzija islama. U sintaksi rečenice iznesena je tvrdnja koja poziva u širk, jer je nekoliko imena Stvoritelja vezano i znači Milost, Ljubav i Plemenitost. Koji fakih smije tvrditi da je Stvoritelj napravio sve racionalno, i hladno i da se nije smijao i pjevao kad je stvarao? Najveći je On znalac svih stvari.

Racionalni i proračunati islam, racionalni mevlud i racionalni iftar u Ramazanu, racionalni…. Ovo su samo subjektivne težnje i prohtjevi. Ali to su stvarno neosnovane tvrdnje. Selam

Administrator je objavio odgovor 23 Decembra, 2021