PREDRAMAZANSKO DRUŽENJE

Sinoć, 15.5.2018. godine, s početkom u 18:30 u prostorijama Fondacije “Mulla Sadra” održan je svečani program povodom dolaska mjeseca ramazana. Program je otvoren učenjem časnog Kur’ana a nastavljen izlaganjem naših uvaženih domaćina i gostiju.

Na samom početku svojim predavanjima prisutne su nadahnuli prof. Akbar Eydi, koji je govorio o bereketu ramazanskih ibadeta u porodici i društvu, a nakon njega i gost iz Islamske Republike Iran ajatolah Ali Mudamedi Horasani, koji je govorio  o vrlo važnim uputama, adabima i prednostima koje nosi ovaj mjesec, koji se svojom posebnošću ističe među svim ostalim mjesecima.

Potom je riječ uzela prof. dr. Amira Redžić, profesorica genetike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, koja je govorila o medicinskim blagodatima mjeseca ramazana. Kao posljednji predavač prisutnima se obratio prof. Hamed Efendić, prvi goraždanski muftija, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ, koji je, između ostalog, pozvao sve prisutne da ovaj mjesec ramazan iskoriste za obilazak svoje braće i sestara, vjernika izvan Sarajeva, te da posebnu pažnju posvete nemoćnima i siromašnima.

Pitanja i odgovori