Interliber 2023

Sedmog novembra 2023. u 11:00 sati u paviljonu 5 zvanično je otvoren 45. Međunarodni sajam knjiga u Zagrebu, Interliber.

Interliber je mjesto  koje svake godine okuplja najznačajnije izdavače i knjižare iz cijeloga svijeta.  Sajam knjiga  otvorila je ministrica kulture i medija u Republici Hrvatskoj dr. sc. Nina Obuljen-Koržinek. Na svečanom otvorenju Interlibera obratili su se: gđa Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma, g. Vikas Swarup, indijski pisac, Raj Kumar Srivastava, ambasador Republike Indije u Republici Hrvatskoj, i  gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

U uvodnom obraćanju govorilo se o značaju  i važnosti Sajma, čiji je cilj povezati institucije i ljude iz cijeloga  svijeta.

Na 30.000 metara kvadratnih, šest dana (7. – 12. 11. 2023) u četiri paviljona, 5, 6, 7 i 7A, izlagači iz zemlje i inostranstva predstavili su svoja stara izdanja i novitete. Svi paviljoni bili su u potpunosti popunjeni.

Pod motom “Knjige su putevi koji nas spajaju”  Izdavaštvo “Mulla Sadra” izložilo je više od stotinu svojih naslova u paviljonu 7, na štandu 38. Štand je bio smješten u neposrednoj blizini pozornice. Tokom šestodnevnog boravka ugostili smo mnoge drage i ugledne ljude, stekli nova prijateljstva i uspostavili značajne saradnje.

 

 

Pitanja i odgovori