Posjeta delegacije Međunarodnog sveučilišta “Al-Mustafa” iz Koma Fondaciji “Mulla Sadra”

Delegacija Međunarodnog sveučilišta „Al-Mustafa“ iz Koma, predvođena rektorom prof. dr. Ali Rezom A'rafijem, boravila je u četverodnevnoj posjeti Fondaciji „Mulla Sadra“ u BiH, sa sjedištem u Sarajevu. Tokom posjete su definisani budući pravci nastavka saradnje, posebno u području kvalitetne razmjene studenata između dvije institucije.

Tokom boravka u Sarajevu delegaciju je primio Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein ef. Kavazović, kojom prilikom se također razgovaralo o mogućoj budućoj saradnji ovih dvaju  ustanova.

S obzirom na činjenicu da je profesor  A'rafi jedan od autora i priređivača zbornika radova pod naslovom Stavovi islamskih mislilaca o obrazovanju i odgoju, koji je u tri sveska objavljen  u izdanju Fondacije „Mulla Sadra“ u BiH, upriličeno je javno predstavljanje  ovog značajnog djela  u Bošnjačkom institutu u Sarajevu.

Prof. dr. Ali Reza A'rafi i njegovi saradnici sa Sveučilišta „Al-Mustafa“ pohvalili su napore koje ulaže Fondacija „Mulla Sadra“ u BiH u cilju promicanja univerzalne poruke islama i učenja Poslanikovog Ehli-bejta.

Pitanja i odgovori