Svečani program povodom rođendana hazreti Fatime

Fondacija “Mulla Sadra” u BiH upriličila je u Sarajevu u Domu Mladih Skenderija 8. 5. 2013. godine svečani program pod nazivom “Hazreti Fatima među nama” povodom rođendana hazreti Fatime.

Program, koji su vodili Edin Mulać i Almedina Dedović, započeo je u 18:00 učenjem Kur'ana, a potom se prisutnima obratio direktor Fondacije “Mulla Sadra” prof. dr. Akbar Eydi i u svom govoru je naglasio važnost uzimanja hazreti Fatime kao uzora svim ženama.

Na programu su nastupili hor Kewser, hor Mošus te dječiji hor Kewser, izvodeći ilahije inspirirane ličnošću hazreti Fatime.

U sklopu programa prikazan je i tematski igrokaz prema teksu dr. Elvira Musića, u kojem su učestvovale profesionalne glumice Dženita Imamović-Omerović, kao hazreti Fatima, Merima Lepić, kao Enisa, Lana Delić, kao Enisina majka, i Amina Omerović, kao Enisina sestra. Režiju potpisuje Dženita Imamović-Omerović.

Programu, koji je bio veoma dobro posjećen, odazvale su se i visoke zvanice iz cijele Bosne i Hercegovine. Po završetku programa priređena je zakuska te su obavljeni intervjui sa uglednim članovima bosanskohercegovačkog društva.

Pitanja i odgovori