Registracija

Prijavite se na portal

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja oznacena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Učitava...
Početna Pitanja i odgovori Pitanja Viđenje pokojnog oca u snu
 1. Biljana

  Viđenje pokojnog oca u snu


  Dobar dan imam pitanje
  sanjala sam oca koji je preminuo pre dva meseca kako mi trazi nesto da mu kupim i objasnio mi je sve gde trebam da to kupim i otisla sam i a pre togq u istom snu smo se prvo sreli u kaficu sedeo je sto do mene i onda se prekinuo san

  Odgovor

  Esselamu alejkum!
  Otac zasigurno ima prava kod svoje djece. Neka od tih prava treba ispuniti još za vrijeme njegova života, a neka prava se vežu za vrijeme nakon njegove smrti.
  S druge strane, svijet nakon smrti začudan je i mi ga teško možemo ispravno percipirati. Tek na onom svijetu ljudi shvataju koliko su potrebni i požele da su za života na ovom svijetu dobro iskoristili vrijeme koje im je Bog dao na raspolaganje. Pomislit ćemo ˗ kamo sreće da smo život više obojili vjerom ˗ jer po riječima časnog Poslanika, s. a. v. a., ovaj svijet je njiva budućeg svijeta. Dakle, sve što posijemo na ovom svijetu ubrat ćemo na onom. Ili ćemo sebi pripremiti dobru ili lošu sofru, ili smo bili u tolikom nemaru pa nismo ni mislili na bilo kakvu sofru. Kakva god da bude, za nju ćemo morati sjesti zauvijek.
  S druge strane, Božija milost ponekad mrtvima dozvoljava da ispruže svoje ruke prema ovom svijetu i zatraže pomoć od djece, supruge, braće, prijatelja i vjernika, pa ako dobiju pozitivan odgovor, okoristit će se blagodatima, dovama, sadakom, namazima i postovima koji su im poslala njihova djeca i prijatelji i oni će za njih činiti dovu.
  Prema tome, ovaj san može biti povjetarac Božije milosti za vašeg oca, koji mu je stigao usljed vašeg nekog dobrog djela.
  S druge strane, njegova hajr-dova može biti vaš pratilac u životu kao i opomena da smo na ovom svijetu svi u potrebi. Treba da razmišljamo o danu kada ćemo prostrijeti svoju sofru koja će nam biti vječna.
  Ono što je važno u ovom snu jeste potreba i pomoć a ostale scene su dodatak samo da bi se odaslala glavna poruka.
  Pomozite svome ocu dovom, dobrim djelima i hedijama da zadobije Božiju milost, a da se i vi okoristite ovom prilikom i sebi priskrbite Božiju milost i očevu hajr-dovu.
  U svakom slučaju, san i svijet snova poveznica su između čovjeka i berzaha i kojom se poruke onog svijeta mogu prenijeti ljudima ovog svijeta i most je prolaska čovjeka iz svijeta prirode u svijet berzaha.
  Želimo vam svako dobro i milost vašem ocu.

  Prof. Akbar Eydi

×

Log in