Registracija

Prijavite se na portal

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja oznacena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Učitava...
 1. Eki

  Pitanja


  Esselamu-alejkum
  Imam par pitanja .
  1.Da li je grijeh ako klanjam sve namaze tiho ,a ne naglas sto vazi za aksam i jaciju?Ja obicno zanijetim u srcu i kazem tiho Allahu Ekber i podignem ruke u zrak tj.iza uha palcevima dotaknem .Je li tako ispravno?
  2.Da li je grijeh ako muskarac veze kosu u pundju i da li je grijeh nositi teniski kacket sa otvorom na vrhu ?Kada se bavim rekreacijom u toku ljeta nosim takav kacket.
  3.da li je grijeh da muskarac stavi puder poslije abdesta?Ako npr.zelim klanjati dzumu petkom je li grijeh ako stavim puder na lice posle abdesta.Imam problema sa kozom i ogroman kompleks zbog toga pa stavljam da prekrijem crvenilo.
  4.Na ovoj serdzadi na kojoj klanjam imaju dvije-tri mrlje koje se ne mogu oprati pa je li grijeh klanjati na takvoj prostirci?
  5.Ako ne klanjam dzumu ,a klanjam redovno podne petkom da li sam grijesan?
  6.Sta se podrazumijeva pod odjecom isticanja?Jesu li to sarene kosulje sa cvijetovima i raznobojne kosulje i roze kosulje?

  Odgovor

  Dobrodošli! U skladu s dogovorom direktora Fondacije gospodina Akbara Eydija i reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, na web-stranici Fondacije “Mulla Sadra” neće se odgovarati na pitanja iz područja fikha. Stoga vas pozivamo da svoja pitanja iz spomenutog područja uputite na zvaničnu web-stranicu Islamske zajednice (www.islamskazajednica.ba), fetva-i eminu.

×

Log in