Registracija

Prijavite se na portal

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja oznacena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Učitava...
Početna Pitanja i odgovori Pitanja Nanesena nepravda
 1. Anida_Hadzic

  Nanesena nepravda


  Postovani moja najbolja prijateljica s kojom sam sve dijelila udala se u isti dio grada nedaleko od mene sada uvijek sam joj davala savijet kao sebi medzutim ona je u komsiluku posla siriti lazi kako sam ja pricala nele stvati o pojedinim ljudima njihovim imetkom cak kao i p njenom muzu ali i takodjer stvari koje sam joj povjerila kao sestri ima dosta stvari koje znam o njoj i nisam zeljela nikad da ih prenesem jer nisam takva sta da radim? Jako mi je tesko tresem se od muke svoje zdravlje nistim pomozite mi molim vas!!

  Odgovor

  Poštovani, esselamu alejkum.
  Moram Vam kazati tri stvari:
  1. U životu postoje mnoge kontradiktornosti. Ako čovjek to prihvati, mnogi će problemi sami po sebi postati lahki. To se u životu smatra prirodnim i tako će se i riješiti, međutim, treba postupiti u skladu s razumom, a nikako s ljutnjom, pa čak ako je riječ i o nekim novim situacijama koje su uznemirujuće.
  2. Laži će, prije ili kasnije, zasigurno uhvatiti u koštac onoga ko se njima služi, i nemoguće je da pređu na nekoga drugog. Pa što se toga tiče, ne brinite se, jer zaista oni koji lažu bit će uništeni, a Vi ćete ostati svijetla obraza.
  3. Kur'an je definitivno obećao da će vjernike zaštititi:
  ان الله یدافع عن الذین آمنوا ..
  Allah doista štiti vjernike… Ne brinite se, ostanite ustrajni i prepustite stvari Uzvišenom Bogu.

  prof. Akbar Eydi

×

Log in