Registracija

Prijavite se na portal

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja oznacena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Učitava...
Početna Pitanja i odgovori Pitanja Propaganda protiv islama
 1. hamza ali

  Propaganda protiv islama


  Selam, gledao sam video Abdulhamida el Muhajira iz Iraka u kojem govori kako na sedzdi treba umjesto Allaha dozivati Fatimu. Malo sam istrazio I vidio da je on problematicna licnost skoro kao Yasir Habib. Suprostavlja se fetvama ajatollaha Hamneija pa cak I Sistanija. Buduci da je priblematicni video objavila prosaudijska stranica otvoreno o shijama morao sam da vas pitam za pojasnjenje.

  Odgovor

  U ime Boga, Milostivog, Samilosnog
  Esselamu alejkum
  Osobno poznajem gospodina kojeg ste spomenuli, ali znam da ga ne prihvataju priznati šiijski učenjaci. Ako neko umjesto Boga veliča hazreti Fatimu – to je širk.
  Međutim, postoje ekstremne skupine koje svaku vrstu posredništva, zijareta, dove i pažnje prema Božijim evlijama nazivaju širkom i time islam izvode iz racionalnosti, milosti i svjetlosti, kao da islam uopće ne poznaje milost, samilost i humanost. Oni u svojoj verziji islama naglašavaju samo Džehennem u kojem će zauvijek ostati oni koji učine i najmanji prekršaj, zanemarujući pri tome rasprostranjenost i sveobuhvatnost Božije milosti.
  S druge strane, postoje i oni koji su skrenuli s Pravog puta, postavivši Božije prijatelje i imame na mjesto Boga te govorom obojenim širkom prljaju čisto lice Poslanika, s.a.v.a., i imama.
  Dakle, jednako kao što i prva skupina radi protiv islama i razuma, isto tako čini i ova skupina, što je suprotno učenju tevhida i Ehli-bejta.
  Časni Kur'an vrlo jasno kaže: O muslimani, nemate pravo vrijeđati tuđe svetinje, jer će u tom slučaju oni vrijeđati Allaha.
  Navedena grupa, koja samo naizgled slijedi Ehli-bejt, ne prihvata nikakvu vrstu logike.
  Ajatollah Hamenei jasno je kazao da je vrijeđanje svetinja braće sunija haram, jer više od 99 posto njihovih svetinje jesu i svetinje Ehli-bejta, dok je ajatollah Sistani u vezi sa smutnjom u Iraku, Jemenu i Bahreinu kazao: „Sunije su naša braća i ne samo to, oni su naša duša i kao što od neprijatelja branimo naše duše, moramo braniti i njihove.“
  Nažalost, ekstremizam i fanatizam su alati u rukama neprijatelja islama i Kur'ana, dok jedan vrijeđa, drugi to raspiruje i promovira.
  Muslimani su doista potlačeni i neprijatelj se smije objema skupinama. Molim Uzvišenog Boga da otkloni zlo obje skupine muslimana i uništi stvarne neprijatelje Kur'ana i muslimana.
  prof. Akbar Eydi

×

Log in