Registracija

Prijavite se na portal

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Kreirajte račun

Polja oznacena sa zvjezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Učitava...
Početna Pitanja i odgovori Pitanja Viđenje umrlog oca u snu
 1. Ahmet

  Viđenje umrlog oca u snu


  Sanjao sam dva dana iza reda oca poslje njegove smrti
  Prvi san sanjao sam da su ga mali ljudi iz turske dosli kuci ubosnu traziti da ga vide i posjete a on je sjedio na seciji i oba rukama podbocio glavu bio na stolu i tu je bio kraj prvog sna.
  A drugi dan sam onda oca sanjao pred stanom njegovim u austriji dje smo ja brat zet i hafiz stojali i rekao je hafizu ti ih nauci o islamu vjeri sta ja nisam uspio (stigo) i okrenuo se reko da ode i poceo da predje cestu i na sred ceste je nestao toje kraj drugoga sna
  Mozeteli mi objasniti sta ti snovi znace ???

  Odgovor

  U ime Boga, Milostivog, Samilosnog
  Esselamu alejkum,
  San je dobar, ako Bog da, a poruka je da ako se ne budemo držali Kur'ana i prakticirali vjeru ništa osim nesreće nećemo vidjeti na Onom svijetu. Podbočivanje glave s dvije ruke upravo ukazuje na rečeno. U drugom snu još se jasnije ukazuje da islam trebamo upoznati te druge upućivati na dobro, a odvraćati od zla. Koliko god ste u mogućnosti činite dobro u ime svoga oca, tako će Uzvišeni Bog i vas i njega obasuti svojom milošću. Ako je vaš otac iza sebe ostavo kakvo nasljedstvo, nešto od toga udijelite siromašnim i potrebitim, a sevape toga poklonite njemu, pa ako je kojim slučajem ostao dužan prema Bogu u vidu zekata, obavezne sadake ili nekom Božijem robu, na taj način će biti nadoknađeno.
  prof. Akbar Eydi

×

Log in